Tribina u Vukovaru: Aktualni demografski i migracijski trendovi/izazovi u Gradu Vukovaru – ima li razloga za demografski optimizam?, 30. 4. 2024.

U povodu obilježavanja Dana Grada Vukovara, Područni centar Instituta Pilar u Vukovaru organizirao je 30. travnja 2024. godine svoju redovitu tribinu “Znanstveni susreti u Institutu Pilar”, na kojoj je o temi “Aktualni demografski i migracijski trendovi/izazovi u Gradu Vukovaru – ima li razloga za demografski optimizam?” govorio dr. sc. Dražen Živić, znanstveni savjetnik u trajnom izboru i pomoćnik ravnatelja Instituta Pilar za znanstvenoistraživačku djelatnost. – Iz medija

i2
i3

Foto: Institut Pilar

Na tribini su predstavljeni odabrani rezultati demografskih istraživanja u sklopu znanstvenoistraživačkog projekta “Transformacije lokalnih zajednica u Republici Hrvatskoj. globalni izazovi i razvojni potencijali (LozaRH)” koji financira Europska unija – NextGeneration EU (01/08-73/23-2519-11), a kojega je voditelj dr. sc. Mateo Žanić. Nazočne na tribini, među kojima su bili predstavnici Vukovarsko-srijemske županije, Grada Vukovara, Veleučilišta “Lavoslav Ružička” u Vukovaru, Hrvatskoga zavoda za zapošljavanje, Državnoga arhiva u Vukovaru, Gradskog muzeja Vukovar i Ogranka Matice hrvatske u Vukovaru, uvodno je pozdravila voditeljica Područnoga centra dr. sc. Ivana Bendra.

Iz medija

– Hrvatski radio Vukovar: U VUKOVARU JE ODRŽANA TRIBINA O AKTUALNIM DEMOGRAFSKIM I MIGRACIJSKIM TRENDOVIMA, 30. 4. 2024.
– HRT: Demograf: Vukovar i dalje gubi stanovništvo iako se negativni trend usporio, 30. 4. 2024.
– Index.hr: Demograf: Ljudi napuštaju Vukovar, upaljen je alarm, 30. 4. 2024.
– MAXporta.hr: Dramatični podaci: Vukovar i dalje gubi stanovništvo, 1. 5. 2024.

i1

 

Projekt LozaRH

Područni centar Vukovar