Maja Kućar: “Inteligencija – od znanstvenog gledišta do svakodnevnih mitova”; Festival znanosti, 22.-26. 4. 2024.

Asistentica iz Područnog centra Varaždin – Maja Kućar, održala je na Festivalu znanosti predavanje pod nazivom “Inteligencija – od znanstvenog gledišta do svakodnevnih mitova”

i2

Festival znanosti je godišnja manifestacija posvećena popularizaciji znanosti i obrazovanju javnosti o najnovijim dostignućima u različitim znanstvenim područjima. Festival se u isto vrijeme održava diljem Hrvatske, ove se godine održavao od 22. do 26. travnja 2024.

Tijekom festivala, održavaju se raznovrsne aktivnosti poput predavanja, radionica, izložbi i eksperimenata, prilagođenih svim uzrastima i interesima. Cilj je potaknuti znatiželju, promicati kritičko razmišljanje te potaknuti mlade na izbor karijere u znanstvenim i tehnološkim područjima.

Svake godine, Festival znanosti ima krovnu temu. Ove je godine krovna tema bila inteligencija. Asistentica iz Područnog centra Varaždin – Maja Kućar, održala je predavanje pod nazivom “Inteligencija – od znanstvenog gledišta do svakodnevnih mitova”. Predavanje je bilo namijenjeno za studentsku populaciju i zainteresirano građanstvo.

Predavanje je dotaklo važne koncepte inteligencije iz znanstvene perspektive te razotkrilo neke uobičajene mitove i miskoncepcije o toj temi. Ovakva predavanja doprinose širenju znanja i podizanju svijesti o znanstvenim temama među širom publikom, što je jedan od ključnih ciljeva Festivala znanosti.

Područni centar Varaždin