Dr. sc. Inga Tomić-Koludrović i mr. sc. Mirko Petrić na skupu Svakodnevna kreativnost u (post)socijalizmu; Graz, 2-3. 6. 2022.

Dr. sc. Inga Tomić-Koludrović i mr. sc. Mirko Petrić sudjelovali su u radu znanstvenog skupa na temu rodnih dimenzija svakodnevne kreativnosti u (post)socijalizmu, održanog na Sveučilištu u Grazu 2. i 3. lipnja 2022., u okviru programa rodnih istraživanja „Elisabeth List“

Dr. sc. Inga Tomić-Koludrović i mr. sc. Mirko Petrić na skupu Svakodnevna kreativnost u (post)socijalizmu; Graz, 2-3. 6. 2022.Dr. sc. Inga Tomić-Koludrović i mr. sc. Mirko Petrić na skupu Svakodnevna kreativnost u (post)socijalizmu; Graz, 2-3. 6. 2022.Dr. sc. Inga Tomić-Koludrović i mr. sc. Mirko Petrić na skupu Svakodnevna kreativnost u (post)socijalizmu; Graz, 2-3. 6. 2022.

Dr. sc. Inga Tomić-Koludrović i mr. sc. Mirko Petrić prezentirali su referat, priređen u koautorstvu s dr. sc. Željkom Zdravković, na temu Kulturna potrošnja i slobodno vrijeme muškaraca i žena u post-tranzicijskoj Hrvatskoj, temeljen na rezultatima istraživanja unutar projekata Relacijski rodni identiteti u Hrvatskoj: modernizacijska i razvojna perspektiva (HRZZ-IP-2016-06-6010) te Europsko popisivanje društvenih vrijednosti kulture kao temelj uključivih kulturnih politika u globalizirajućem svijetu (Horizon 2020, 870691).

Zajedno s kolegicama i kolegama iz Austrije, Češke, Poljske, Estonije, Švicarske, Danske, Velike Britanije i SAD-a, istraživačica i istraživač s Instituta Pilar sudjelovali su i u radioničkom dijelu skupa, u kojem su razmatrane buduće aktivnosti na istraživanju kontinuiteta i diskontinuiteta povezanosti rodne dimenzije s različitim praksama u svakodnevici socijalističkih i postsocijalističkih društava.

Područni centar Split