Znanstvenici Instituta Pilar na skupu “Socijalna distanca: Filozofske, religijske, sociološke, psihološke i pravne implikacije”, 28. 10. 2021.

Znanstvenici Instituta Pilar predstavili su prve istraživačke rezultate projekta “Od lokalnih do virtualnih zajednica – društveni odnosi mladih u uvjetima nametnutog prostornog distanciranja” na znastvenom skupu “Socijalna distanca: Filozofske, religijske, sociološke, psihološke i pravne implikacije” održanom 28. listopada 2021.

– Skup: “Socijalna distanca: Filozofske, religijske, sociološke, psihološke i pravne implikacije”, 28. 10. 2021.

Voditelj projekta “Od lokalnih do virtualnih zajednica – društveni odnosi mladih u uvjetima nametnutog prostornog distanciranja” dr. sc. Mateo Žanić i članovi projekta dr. sc. Krešimir Peračković i Matea Milak, mag. soc. sudjelovali su 28. listopada 2021. na znanstvenom skupu Fakulteta filozofije i religijskih znanosti Sveučilišta u Zagrebu “Socijalna distanca: filozofske, religijske, sociološke, psihološke i pravne implikacije” .

Na skupu je dr. sc. Krešimir Peračković održao izlaganje pod naslovom Zajedno i (ili) sami – istraživanje o iskustvima mladih s društvenom izolacijom i fizičkom distancom u doba pandemije, u kojem je prezentirao prve rezultate istraživanja na projektu Instituta Pilar “Od lokalnih do virtualnih zajednica – društveni odnosi mladih u uvjetima nametnutog prostornog distanciranja” (2021. – 2022.). Znanstveni skup je okupio znanstvenike iz različitih znanstvenih područja i disciplina koji su istraživali i analizirali probleme i iskustva u vremenu ograničenog kretanja i prostornog distanciranja, osobito načine provođenja radnog i slobodnog vremena kao i iskustva s virtualnim susretima.

Dr. sc. Krešimir Peračković