Istraživačima Instituta stižu videočestitke kolega iz Europe, 3. 11. 2021.

Jutarnji list 3. studenoga 2021. objavljuje prilog pod naslovom “Hrvatskim istraživačima stižu čestitke iz cijele Europe” koji sadrži i videočestitke a u povodu 30. obljetnice rada i djelovanja Instituta društvenih znanosti Ivo Pilar. Prilog objavljuje i Dalmatinski portal te portali Moj Zagreb i Fama News

– Jutarnji list: Čestita im cijela Europa: Institut Ivo Pilar potvrdio status vodeće istraživačke institucije, 3. 11. 2021.
– Dalmatinski portal: Hrvatskim istraživačima stižu čestitke iz cijele Europe, 29. 10. 2021.
– Moj Zagreb: Hrvatskim istraživačima stižu čestitke iz cijele Europe, 29. 10. 2021.
– Fama News: 30. obljetnica Instituta Ivo Pilar, 29. 10. 2021.

Institut društvenih znanosti Ivo Pilar potvrdio status vodeće istraživačke institucije

Listopad za vodeću hrvatsku akademsku instituciju i pionira u istraživanjima, Institut društvenih znanosti Ivo Pilar u znaku je obilježavanja velike 30. obljetnice rada i djelovanja. Čestitke za uspješan dugogodišnji rad pristižu iz cijele Europe. Cijenjeni inozemni znanstvenici tijekom cijeloga mjeseca šalju video poruke u kojima pohvaljuju hrvatski doprinos znanosti i istraživanjima u području društvenih znanosti.

Istraživačima Instituta stižu videočestitke kolega iz Europe, 3. 11. 2021.

Listopadska događanja započela su gostovanjem povjesničara dr. Jaya M. Wintera u sklopu projekta Prvi svjetski rat u kulturi sjećanja. Predavanje pod nazivom ll the things we cannot hear: Sound, silence and the memory of the Great War vodilo se idejom da je šutnja postala sastavni dio jezika sjećanja na Prvi svjetski rat. U svojem predavanju prof. Winter istaknuo je:

– Zvuk i šutnja predstavljaju ograničenja sjećanja. Potrebno je istražiti u Prvom svjetskom ratu sve one praznine u prostoru u kojem se u središtu ne nalaze ljudi i govornici, već sve ono što je šutnja onih koji svjedoče o ratnim užasima, o onome što je na rubu sjećanja, a to je zvuk.

Poruke čestitke za hrvatske znanstvene istraživače stigle su i iz Bugarske, Londona, Manchestera te Litve.

Istraživačima Instituta stižu videočestitke kolega iz Europe, 3. 11. 2021.

– Sretna godišnjica, drage kolege s Instituta Ivo Pilar! Kao Zaklada Sofijske platforme u Bugarskoj vrlo smo zahvalni na prilici da surađujemo s dr. Caroline Hornstein Tomić u kontekstu međunarodnog projekta Tranzicijski dijalog, partnerstva između Bugarske, Hrvatske, Njemačke, Litve, Poljske i Ukrajine – istaknula je Louisa Slavkova iz Bugarske, Zaklada Sofia Platform.

Istraživačima Instituta stižu videočestitke kolega iz Europe, 3. 11. 2021.

Profesor Gary Bosworth voditelj je istraživanja na Odjelu za poduzetništvo, inovacije i strategiju, dio je istraživačkog centra iNCITE na Sveučilištu Northumbria. Kao aktivni istraživač u područjima ruralnog poduzetništva i regionalnog gospodarskog razvoja, član je DEFRA-inog Savjetodavnog odbora za ruralna područja i Upravljačke skupine za ruralne inovacije na sjeveroistoku zemlje. Također je supredsjedatelj ISBE-ove Mreže ruralnog poduzetništva i član Udruge za regionalne studije.

– Čast mi je što imam priliku surađivati s istraživačima Instituta Ivo Pilar, dr. sc. Anitom Bušljetom Tonković te znanstvenom novakinjom Emom Bašić na RURALIKA projektu. Veselimo se seminaru koji će se održati na Sveučilištu Northumbria gdje ćemo diskutirati o nastavku suradnje te o mogućnostima napretka za obje naše regije – u svojoj je poruci istaknuo prof. Gary Boswort.

Istraživačima Instituta stižu videočestitke kolega iz Europe, 3. 11. 2021.

– S kolegama istraživačima s Instituta Ivo Pilar surađujem više od deset godina. Tokom deset godina, radili smo na raznim projektima. Stručnjaci s Instituta Ivo Pilar iznimne su profesionalnosti, pouzdanosti te produktivnosti. Veselim se nastavku suradnje s kolegama s Instituta te se veselim novim poslovnim prilikama koje su pred nama – istaknuo je Rary Pollok s Manchester Metropolitan Sveučilišta koji je voditelj jednog trenutnog i dva ranija H2020 projekata zajedno s Institutom Ivo Pilar.

Istraživačima Instituta stižu videočestitke kolega iz Europe, 3. 11. 2021.

– Zadovoljstvo nam je čestitati vašem Institutu i višem istraživaču dr. Caroline Hornstein Tomić izražavajući našu zahvalnost za sjajnu suradnju na međunarodnom istraživačkom projektu: REMIT- Društvene doznake (re) migranata u usporednoj perspektivi (Hrvatska, Litva, Poljska) – istaknuo je dr. Vytis Čiubrinskas sa Sveučilišta Vytautas Magnus iz Litve.

Istraživačima Instituta stižu videočestitke kolega iz Europe, 3. 11. 2021.

Mjesec studeni, za vodeći hrvatski istraživački Institut društvenih znanosti Ivo Pilar, središnjih je trideset dana u kojima ćemo imati prilike zaviriti u svijet znanosti i saznati mnogo toga o nama samima.

30 GODINA INSTITUTA PILAR