HIGH-FLIERS – Highly Interactive Guidance Helpful For Leadership In Educationally Relevant Skills

U razdoblju od 1. prosinca 2020. do 30. studenog 2023. Institut društvenih znanosti Ivo Pilar sudjeluje u Erasmus+ projektu 2020-1 -EE01-KA203-077990, High-Fliers – Highly Interactive Guidance Helpful for Leadership in Educationally Relevant Skills. Voditelj Pilarova tima je dr. sc. Josip Burušić.Novosti

Erasmus+ projekt 2020-1 -EE01-KA203-077990, High-Fliers – Highly Interactive Guidance Helpful for Leadership in Educationally Relevant Skills usmjeren je na profesionalno usavršavanje i razvoj karijera stručnjaka u STEM području, osobito nastavnika u školama, visokoškolskim ustanovama i organizacijama za promicanje znanosti u zemljama partnerima na projektu (Estonija, Finska, Portugal, Hrvatska), ali i drugim zemljama diljem Europe kojima je potreban poticaj u STEM području obrazovanja.

U okviru projekta razvija se program sastavljen od četiri modula (Communication, Science for Life, Responsibility, Self-Management) usmjerena na razvoj vještina važnih za buduće stručnjake u STEM obrazovnom području. Moduli se pilotiraju s ciljnim skupinama te se priprema i priručnik za primjenu modula i programa. Ciljne skupine sudionika u projektu su postojeći i budući nastavnici te stručnjaci različitih profila uključeni u STEM školske i izvanškolske programe.

Projekt je financiran u sklopu ERASMUS+ programa u okviru ključne aktivnosti: Cooperation for innovation and the exchange of good practices – Strategic Partnerships for higher education.

Projekt je započeo 1. 12. 2020. i traje do 30. 11. 2023.

Konzorcij projekta

1. University of Tartu, Estonia; https://ut.ee/en – koordinator projekta
2. University of Eastern Finland; Finland; https://www.uef.fi/en
3. University of Lisbon, Portugal; www.ie.ulisboa.pt
4. Ivo Pilar Institute of Social Sciencer, Croatia; https://www.pilar.hr/

Pilarov tim

1. Dr. sc. Josip Burušić – voditelj
2. Dr. sc. Marija Šakić – suradnica na projektu
3. Mirela Crljen – administrativna suradnica

Web stranica projekta

https://highflier.eu/

Novosti