Voditeljica projekta CHILD-WELL na I. KOKOSS KONFERENCIJI – Interdisciplinarnost kao resurs za otpornije i održivo društvo; Vodice, 23.-25. 2. 2023.

Na I. KOKOSS KONFERENCIJI – Interdisciplinarnost kao resurs – sinergija i suradnja stručnjaka za otpornije i održivo društvo koja se odvijala u Vodicama od 23. do 25. veljače 2023. dr. sc. Andreja Brajša-Žganec održala je plenarno izlaganje o psihološkim aspektima obitelji i dobrobiti djece

Voditeljica projekta CHILD-WELL na I. KOKOSS KONFERENCIJI – Interdisciplinarnost kao resurs za otpornije i održivo društvo; Vodice, 23.-25. 2. 2023.Voditeljica projekta CHILD-WELL na I. KOKOSS KONFERENCIJI – Interdisciplinarnost kao resurs za otpornije i održivo društvo; Vodice, 23.-25. 2. 2023.
Voditeljica projekta CHILD-WELL na I. KOKOSS KONFERENCIJI – Interdisciplinarnost kao resurs za otpornije i održivo društvo; Vodice, 23.-25. 2. 2023.

U prvom dijelu izlaganja se govorilo o stabilnosti i otpornosti obitelji u svjetlu brzih promjena u društvu što zahtjeva interdisciplinarni pristup obitelji ali i znanstveni pristup istraživanju psiholoških aspekata obitelji i dobrobiti njihove djece. Zatim je prikazan dio do sada analiziranih rezultata istraživanja prikupljenih u sklopu projekta „Dobrobit djeteta u kontekstu obitelji“ CHILD-WELL kojeg financira Hrvatska zaklada za znanost a provode istraživači sa Instituta društvenih znanosti Ivo Pilar koji se odnose na mjere obiteljske dobrobiti, razvojnog roditeljstva i dječje dobrobiti kod obitelji s djecom na prelazu iz djetinjstva u adolescenciju. Prikazani su rezultati istraživanja povezanosti obiteljske dobrobiti i dječje dobrobiti te roditeljskih odgojnih postupaka. Na kraju izlaganja napravljena je poveznica između primjene dobivenih nalaza u istraživanjima s različitim praksama podrške obiteljima na razini djeteta, roditelja i cijele obitelji. Predavanje je privuklo panžju velikog broja sudionika Konferencije.

Projekt CHILD-WELL