Dr. sc. Marko Marinić kod predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića, 20. 9. 2022.

Viši znanstveni suradnik Instituta Pilar, dr. sc. Marko Marinić, u utorak 20. rujna 2022. godine predvodio je delegaciju sastavljenu od liječnika KBC-a Zagreb i KB-a Sveti Duh te članova Društva hemofiličara Hrvatske na razgovoru u Uredu predsjednika Republike Hrvatske, gospodina Zorana Milanovića

Dr. sc. Marko Marinić kod predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića, 20. 9. 2022.Dr. sc. Marko Marinić kod predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića, 20. 9. 2022.Dr. sc. Marko Marinić kod predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića, 20. 9. 2022.

Fotografije: Ured Predsjednika RH / Tomislav Bušljeta

S Predsjednikom se razgovaralo o specifičnostima života s hemofilijom u Hrvatskoj, problemima s kojima se susreću osobe s hemofilijom, ali i pomacima u skrbi i kvaliteti života koji su se dogodili u posljednjih 30 godina, odnosno od osnutka Društva hemofiličara Hrvatske.

– Ured Predsjednika RH: Predsjednik Milanović razgovarao s članovima Društva hemofiličara Hrvatske koje obilježava 30 godina djelovanja, 20. 9. 2022.

Dr. sc. Marko Marinić dugogodišnji je istraživač kvalitete života osoba s invaliditetom i osoba s rijetkim bolestima, a nedavno je izabran i u World Federation of Hemophilia (WFH) Board of Directors koji, uz predsjednika i tri dopredsjednika WFH-a, sačinjava još devet članova iz raznih zemalja svijeta.

– WFH: 2022 Annual Meeting of the General Assembly held, 7. 5. 2022.

Dr. sc. Marinić trenutačno je istraživač na projektu „HEMOQol – Kvaliteta života odraslih osoba s hemofilijom u Hrvatskoj – Medicinski i psihosocijalni aspekti“. Više o projektu:

– Pilar.hr: Projekt HEMOQol – Kvaliteta života odraslih osoba s hemofilijom u Hrvatskoj

Dr. sc. Marko Marinić