Predstavljanje knjige “Rat, ljudi, brojevi – Vukovar 1991. i danas”, 4. 3. 2022.

U velikoj konferencijskoj dvorani Državnoga arhiva u Vukovaru održano je 4. ožujka 2022. svečano predstavljanje knjige “Rat, ljudi, brojevi – Vukovar 1991. i danas”, autora dr. sc. Sandre Cvikić, dr. sc. Dražena Živića i Josipe Maras Kraljević, mag.Iz medija

Predstavljanje knjige “Rat, ljudi, brojevi – Vukovar 1991. i danas”, 4. 3. 2022.Predstavljanje knjige “Rat, ljudi, brojevi – Vukovar 1991. i danas”, 4. 3. 2022.

Pozivnica za predstavljanje knjige “Rat, ljudi, brojevi – Vukovar 1991. i danas”, 4. 3. 2022.

Riječ je o publikaciji koja je nastala kao rezultat jednogodišnjeg istoimenog znanstvenog projekta koji se provodio u suradnji Državnoga arhiva u Vukovaru i Instituta društvenih znanosti Ivo Pilar, koji su ujedno i nakladnici knjige te suorganizatori njezine promocije. Financijsku potporu provedbi projekta i objavi knjige dalo je Ministarstvo kulture i medija. Nazočnima su pozdravne riječi uputili Petar Elez, prof., ravnatelj Državnoga arhiva u Vukovaru i doc. dr. sc. Mateo Žanić, voditelj Područnoga centra Instituta Pilar u Vukovaru. O knjizi su govorili dr. sc. Slaven Ružić i prof. dr. sc. u miru Ozren Žunec, koji su, uz prof. dr. sc. Ivana Rogića i prof. dr. sc. Nenada Pokosa, bili recenzenti knjige te njezini autori, od kojih se voditeljica projekta dr. sc. Sandra Cvikić nazočnima obratila iz Istanbula putem ZOOM online platforme. Promociji su nazočili brojni uglednici iz kulturnog i društvenog života Grada Vukovara, među kojima dekan Veleučilišta “Lavoslav Ružička”, upraviteljica Zavoda HAZU u Vukovaru, ravnateljica Gradskog muzeja Vukovar, predsjednica Ogranka Matice hrvatske u Vukovaru, ravnateljica Hrvatskoga doma Vukovar, ravnateljica Muzeja Vučedolske kulture, predstavnici Grada Vukovara i Vukovarsko-srijemske županije i dr.

Iz medija

– Hrvatski radio Vukovar: Predstavljena knjiga “Rat, ljudi, brojevi – Vukovar 1991. i danas”, 4. 3. 2022.

Projekt Rat, ljudi, brojevi – Vukovar 1991. i danas

Područni centar Vukovar