Dr. sc. Stipan Tadić i dr. sc. Vine Mihaljević na skupu Migracijski procesi između Hrvatske i Južne Amerike, 15.-17. 2. 2022.

Dr. sc. Stipan Tadić i dr. sc. Vine Mihaljević sudjelovali su predavanjem na II. međunarodnom znanstveno-stručnom skupu: Migracijski procesi između Hrvatske i Južne Amerike. Prema transnacionalnom i transdisciplinarnom polju proučavanja koji je održan 15., 16. i 17. veljače 2022. na Fakultetu hrvatskih studija u Zagrebu

– Program i Knjiga sažetaka: Migracijski procesi između Hrvatske i Južne Amerike, 15.-17. 2. 2022.

Predavanje dr. sc. Stipan Tadić i dr. sc. Vine Mihaljević održano je pod naslovom Misionarsko djelovanje franjevaca provincije sv. Jeronima i njihova uloga u očuvanju hrvatskoga identiteta među hrvatskim iseljenicima u Argentini (La obra misionera de los Franciscanos de la Provincia de San Jerónimo y su papel en la preservación de la identidad croata entre los emigrantes croatas en Argentina).

Skup je održan u organizaciji Instituta za migracije i narodnosti, Sveučilišta u Zagrebu, Fakulteta hrvatskih studija; Nacionalnog sveučilišta u Patagoniji “San Juan Bosco”, Fakulteta humanističkih i društvenih znanosti, Instituta za društvene i političke studije Patagonije Sveučilišta u São Paulu, Fakulteta obrazovnih znanosti Sveučilišta u Dubrovniku i Međunarodne mreže istraživača migracijskih procesa između Hrvatske i Južne Amerike.

Migracijski procesi između Hrvatske i Južne Amerike