Projekt RURALIKA: Edukacija članova projektnog tima za rad u MAXQDA programu, 20.-21. 1. 2022.

U okviru aktivnosti na UIP-2019-04-3024 projektu RURALIKA, 20. i 21. siječnja 2021. održana je edukacija na kojoj su se članovi projektnog tima upoznali s radom programskog alata MAXQDA koji znanstvenicima pomaže pri analizi i interpretaciji rezultata kvalitativnih istraživanja

Projekt RURALIKA: Edukacija članova projektnog tima za rad u MAXQDA programu, 20.-21. 1. 2022.Projekt RURALIKA: Edukacija članova projektnog tima za rad u MAXQDA programu, 20.-21. 1. 2022.

Nakon uvodnog arhivskog istraživanja povijesnog gradiva (Državni arhiv u Gospiću i Hrvatski državni arhiv) i inicijalne diseminacija projekta na domaćim (I. kongres Centra za interdisciplinarna istraživanja, Sveučilište u Osijeku) i međunarodnim (The 28th Colloquium of the International Geographical Union Commission on the Sustainability of Rural Systems, IGU-CSRS, Zagreb) konferencijama, te radionice (o kvalitativnim i kvantitativnim istraživanjima na projektu i metodama obrade podataka) koju su članovi projektnog tima, usprkos teškoj epidemiološkoj situaciji uspjeli održali u početkom prosinca 2021., ova edukacija korak je prema sljedećoj fazi projekta. Naime, u novoj projektnoj godini multidisciplinarna istraživačka grupa za zadatak ima oblikovanje protokola intervjua te višemjesečni rad na terenu, što podrazumijeva provedbu polustrukturiranih intervjua na ruralnom području tradicionalne regije Like.

Projekt RURALIKA