Tribina 30 godina Instituta društvenih znanosti Ivo Pilar u Varaždinu, 27. 10. 2021.

U organizaciji Zavoda za znanstveni rad HAZU u Varaždinu, Instituta Pilar i Gradskog muzeja Varaždin u multimedijskoj dvorani palače Herzer u Varaždinu održano je 27. listopada 2021. predavanje u povodu obilježavanja 30. obljetnice osnutka Instituta Pilar. O povijesti, razvoju i dostignućima Instituta govorio je ravnatelj dr. sc. Željko Holjevac.Videozapis

Tribina 30 godina Instituta društvenih znanosti Ivo Pilar u Varaždinu, 27. 10. 2021.Tribina 30 godina Instituta društvenih znanosti Ivo Pilar u Varaždinu, 27. 10. 2021.

– VTV Televizija: Institut društvenih znanosti Ivo Pilar predavanjem U Varaždinu obilježio 30 godina, 28. 10. 2021.

Institut Pilar trenutačno je najveći središnji institut u području društvenih znanosti u Hrvatskoj koji participira u europskom istraživačkom prostoru i međunarodnoj suradnji, a na lokalnoj razini pripomaže razvojnim procesima u svim hrvatskim krajevima. U drugom dijelu voditeljica Područnog centra Varaždin dr. sc. Andreja Brajša Žganec govorila je o projektu “Dobrobit djeteta u kontekstu obitelji“ CHILD-WELL, financiranom od Hrvatske zaklade za znanost te je prikazala neke preliminarne rezultate prvog vala istraživanja koji su prikupljeni u Varaždinskoj županiji u proljeće 2021.

30 GODINA INSTITUTA PILAR

Projekt CHILD-WELL

Područni centar Varaždin