Under the Loupe: Rural Youth Work!

Under the Loupe: Rural Youth Work!

U razdoblju od 1. veljače 2020. do 30. travnja 2021. Institut društvenih znanosti Ivo Pilar sudjeluje u Erasmus+ projektu „Under the Loupe: Rural Youth Work!“. Voditeljica Pilarove dionice je dr. sc. Anita Bušljeta Tonković

Institut Ivo Pilar parter je u projektu Under the Loupe: Rural Youth Work! Radi se o projektu koji se financira iz programa Erasmus+: Strategic partnership in the field of youth – innovation. Koordinator projekta je udruga Napor iz Srbije, a partneri su udruga za poticanje razvoja ljudskih potencijala i kreativnosti Prizma iz Hrvatske, Društvo za omladinski razvoj Idrija 2020 iz Slovenije, Institut društvenih nauka iz Srbije te Institut Ivo Pilar. Dionicu projekta koji se odvija na Institutu Pilar provode dr. sc. Anita Bušljeta Tonković (voditeljica) i dr. sc. Jelena Puđak (suradnica). Projekt je započeo u veljači 2020., a traje do travnja 2021. godine.

Osnovni cilj projekta u Hrvatskoj je razvoj kapaciteta organizacija u ruralnim područjima, odnosno oblikovanje kvalifikacijskog okvira za osobe koje rade s mladima. Stoga je glavni cilj istraživanja koje provodi Institut Pilar istražiti i kroz sociološku studiju prikazati trenutnu sliku organizacija mladih i za mlade u hrvatskim ruralnim područjima s naglaskom na područja posebne države skrbi.

Projekti Instituta Ivo Pilar

Područni centar Gospić